Momentum: Fölösleges politikai hazardírozás az EU-s népszavazás

Megosztás

Nincs egyetértés az ellenzéki térfélen belül az Ujhelyi István által bejelentett referendum kapcsán.

Mint arról írtunk, „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt Magyarország Európai Uniós tagsága iránti elkötelezettségéről?” címmel írna ki népszavazást az MSZP európai parlamenti képviselője, Ujhelyi István. Erre reagált Cseh Katalin, a Momentum alelnöke, EP-képviselője a Facebook-bejegyzésében:

“Teljesen fölösleges politikai hazardírozas népszavazást kezdeményezni Magyarország EU-tagságáról. Tagok vagyunk és azok is akarunk maradni – még a Fidesz-szavazók többsége is. De ahogy David Cameron és a britek példája megmutatta, el lehet veszteni egy megnyertnek tűnő népszavazást is, különösen válságban. És Magyarország még a briteknél is sokkal többet veszítene a tagság feladásával: a jövőnket.”

A Momemtum elnökségi tagja, Kele János szintén a Facebookon írt arról, hogy Magyarország az EU-tagságának „megkérdőjelezését bedobni a politikai aréna napirendjének kellős közepébe, és valós, súlyos téttel bíró vita tárgyává tenni, több mint bűn – óriási hiba”. “Egyszerűen nem éri meg egy hatalmas nemzeti sorstragédia kockázata pusztán azért, mert néhány, az irrelevánssá válástól rettegő politikai szereplő ebben az ügyben most saját visszakapaszkodásának lehetőségét látja” – fogalmazott.

via hvg.hu, rtl.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek